Deventer koffie

Vorige Artikel 8 van 8
€ 5,25

Deventer Koffie is een eerlijk kwaliteitsproduct gemaakt in een smaakvolle melange van de beste arabica- en robustabonen. De koffiebonen worden rechtstreeks aangekocht bij koffieboeren in Uganda die produceren met respect voor het milieu. Deventer Koffie betaalt deze koffieboeren een faire prijs.

Daarnaast worden met de verkoopopbrengst jongeren in Uganda opgeleid en gestimuleerd om een eigen koffiebedrijfje te starten.
Deventer Koffie is zuivere koffie en heel smaakvol. Deventer Koffie is koffie met twee goede doelen:

Het overgrote deel van de winst op koffie wordt gemaakt in het Westen terwijl de situatie van de koffieboeren in Uganda de afgelopen jaren nauwelijks is verbeterd. Zij krijgen nog steeds lage prijzen voor hun koffiebonen. Voor hun kinderen is er te weinig geld voor een opleiding en veel van hen zitten zonder werk. Dat moet anders en eerlijker.

Dat kan door:

  1. Het versterken van de coöperaties van Ugandese koffieboeren door het bevorderen van export tegen faire prijzen.
  2. Het terugbrengen van de winst op koffie naar Uganda waardoor jongeren getraind worden in het starten van een eigen bedrijfje in de koffieketen. Ze krijgen daardoor kansen op een eigen bestaan.

Dus eerlijk delen. Zorgen voor koffie met een Social Return. Dat is wat Deventer Koffie doet. Koffie met twee goede doelen. Samen met de coöperatie van koffieboeren in het plattelandsgebied Kibinge in Uganda. Deze coöperatie heeft zo’n 2.000 leden die een faire prijs krijgen voor hun koffiebonen. De coöperatie zorgt voor zekerheid in hun inkomen. Klik hier om de video over de koffieboeren van Kibinge te bekijken

© 2020 - 2021 Bransbest.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel