Graag willen wij jullie meenemen in ons avontuur genaamd; Landgoed De Vos. De plek waar we zijn opgegroeid en wat zich steeds verder ontwikkeld tot een prachtig stukje Salland. Ooit begonnen toen onze ouders een oude boerderij kochten aan de Hooglandweg. Deze werd eerst flink onder handen genomen en verbouwd tot een prachtige woonboerderij. Om van het kale perceel een landgoed te maken, plantten onze ouders in 2007 een bos en kleine boomgaard met daarin appel-, peren- en notenbomen. Het landgoed ontwikkelt zich steeds verder van een kaal grasland tot een mooi stuk natuur met vogels, insecten en veel diversiteit. Het echte boerderij leven begint met het verwelkomen van onze kippen, koeien en ossen.  

Wij zijn allemaal erg geïnteresseerd in duurzaamheid, iets verbeteren, dingen praktisch houden en zelf aanpakken. Zo zijn we opgevoed en dat werpt nu zijn vruchten af. We zijn namelijk samen een VOF begonnen; ‘’Landgoed De Vos’’. Onze missie is om het landgoed te behouden en daar zo duurzaam mogelijk mee om te gaan. Dat betekent dat we de biodiversiteit willen verbeteren, eerlijke producten willen verbouwen, CO2 willen vastleggen, het landschap mooier willen maken. Kortom: Goed doen voor mens, dier en milieu.  

Ons eerste grote project is een walnotenboomgaard; 90 walnotenbomen van verschillende rassen werden 9 en 10 oktober geplant. Een walnotenboom is heel goed voor de biodiversiteit, legt veel CO2 vast, geeft walnoten die heel gezond (en steeds populairder) zijn. Dus dat lijkt ons wel wat! Bovendien willen we op deze manier een steentje bijdragen aan de eiwittransitie. Noten zijn een goede vervanger van eiwitten in een vegetarisch dieet.  

Het enige nadeel van een boom; geduld is een schone zaak. Het duurt ongeveer 5 tot 7 jaar voordat een walnotenboom zijn eerste noten geeft. Daarom hebben we de hulp ingeschakeld van familie, vrienden en andere belangstellenden. Het is mogelijk om een walnootboom symbolisch te adopteren of vriend te worden van Landgoed de Vos. Door vriend te worden draag je bij aan de missie en ontvang je bovendien elk jaar een noten van de oogst. Op deze manier hopen wij veel mensen te betrekken in ons avontuur, om in de toekomst samen te kunnen genieten van al het moois dat het landgoed biedt! 

© 2020 - 2021 Bransbest.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel